Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

2012. gada maratoni. Pirmā puse

Visus maratonus nenoskriesi, jo katru gadu pasaulē notiek vairāk kā 1200 maratona sacensības, un tāpēc garo distanču skrējējam nākas izvēlēties, kurš tad būs viņa maratons. Berlīnes, Čikāgas, Londonas un Ņujorkas maratons ir pasaulē iekārojamākie, bet šoreiz par septiņiem maratoniem, kurus izvēlas VSK Noskrien komanda nākamā gada pirmajai pusei.

Maratona izvēle ir ļoti intīma lieta, bet daži drosminieki atļāvās ieskatīties šī procesa aizkulisēs. Kāds maratonu izvēlas pēc principa, ka tajā pilsētā nav skriets, kāds savukārt grib noskriet maratonu visos kontinentos. Citam vajag eksotiskos maratonus – aiz polārā loka vai naktī. Dažiem vajag maratonu ar ātru trasi un atbilstošu konkurenci, bet vēl kāds izvēlas skriet par reiz jau iemītu taciņu – jo ļoti ir paticis.

Barselonas maratons

Viens no VSK Noskrien iecienītākajiem maratoniem un katru gadu tur piedalās vairāki no mūsējiem. Tas vien liecina par šī maratona labo slavu un lieliskiem svētkiem maratona mīļotājam. 2012. gadā tas notiks 25. martā un tā ir lieliska iespēja visiem parādīt, kā jātrenējas Latvijas ziemā, un pie reizes iespēja sagaidīt pavasari ātrāk. Šī gada Barselonas maratona skrējēji sūtīja mājās palikušiem iespaidus par ziedošiem ķiršiem.

http://www.noskrien.lv/kalendars/2012/marato-de-barcelona/

Limasolas maratons

„Skrien līdz ar viļņiem” ir Kipras jautrākās pilsētas Limasolas maratona sauklis. Pie tam bez viļņiem, jo trase iet gar pludmali, sanāks skriet zem palmām februāra vidū. 2012. gada maratons notiks 18. martā un zinātāji stāsta, ka nokļūšana Kiprā lielus līdzekļus neprasa. Tāpat ir iespēja ņemt līdzi visu ģimeni, jo reizē notiek pusmaratons, 10km skrējiens un dažādi bērnu skrējieni.

http://www.noskrien.lv/kalendars/2012/limassol-marathon/

Nordea Rīgas maratons

Viens ir maratonu noskriet svešā zemē, nevienam nezinot. Otrs ir maratonu noskriet Rīgā. Ar katru gadu Nordea Rīgas maratons ir arvien lielāki un lielāki skriešanas svētki. Nešaubos, ka arī 2012. gadā šis maratons būs viens no populārākajiem starp VSK Noskrien komandas biedriem, kā arī piesaistīs vēl vairāk garo distanču skrējējus no visām Latvijas malām un tuvām, tālām ārzemēm. 2012. gadā Nordea Rīgas maratons notiks 20. maijā.

http://www.noskrien.lv/kalendars/2012/nordea-rigas-maratons-2012/

Parīzes maratons

Runā, ka Parīzes maratons ir pateicīgs ātriem skrējējiem – liels, ātra trase un atsaucīga publika. Maratona tūristiem šis skrējiens varētu nodrošināt divu zaķu šāvienu – noskriets maratons un apskatīta pilsēta, jo trase ved gar lielu daļu Parīzē apskatāmām celtnēm. Noskrien.lv par Parīzes maratonu ir rakstījis, jo uz Parīzi katru gadu dodas paliels skrējēju pulciņš no Latvijas. Parīzes maratons notiks 2012. gada 15. aprīlī. Reizē ar Parīzi notiek arī Roterdamas un Vīnes maratons.

http://www.noskrien.lv/kalendars/2012/parizes-maratons-2012/

Stokholmas Jubilejas maratons

1912. gadā Stokholmā notika Olimpiskās spēles un nākamgad tur pat notiek vienreizējs un unikāls maratons pa pirms simts gadiem skrieto maratona trasi. Interesanti, ka šis maratons būs 40.2km garš, jo tajā laikā maratonu skrēja tādā distances garumā. Protams, īsta maratona noskriet gribētāji varēs veikt pilno distanci un arī startēt un finišēt Olimpiskajā stadionā. Tieši tāpat kā pirms simts gadiem, arī šajā Jubilejas maratonā piedalīsies grupiņa skrējēju no Latvijas.  Šis maratons notiks 14. jūlijā.

http://www.noskrien.lv/kalendars/2012/jubilee-marathon-stockholm-1912-2012/

Trumses maratons

„Pusnakts saules” maratons nākamgad notiks 30. jūnijā Trumses pilsētā. Katru gadu tur pulcējas skriešanas un piedzīvojuma tīkotāji no vairāk kā piecdesmit valstīm, lai skrietu maratonu naktī aiz Polārā loka. Lukturi gan nevajadzēs, jo būs gaišs. Un, ja arī esi lēns skrējējs un maratona noskriešana tev prasa ļoti, ļoti ilgu laiku, nesatraucies – tumsa tur nepienāks aptuveni divus mēnešus. Šis Eiropā ir viens no eksotiskākajiem klasiskajiem maratoniem. Pie tam pašreiz no Rīgas uz turieni ir tiešais reiss.

http://www.noskrien.lv/kalendars/2012/midnight-sun-marathon/

Bostonas maratons

Ja Ņujorkas maratons ir katra maratonu tūrista sapnis, tad Bostonas maratons noteikti ir izaicinājums tādiem, kuriem svarīgs ir nevis finišēšanas fakts, bet laiks uz pulksteņa. Ja tu esi, piemēram, jaunāks par četrdesmit gadiem un vari maratonu noskriet ātrāk nekā 3h15min, tad tev ir iespēja pieteikties Bostonas maratonam. Pieteikšanās gan ilgst tikai divas nedēļas, no 12. septembra līdz 23. septembrim, kvalifikācija jānoskrien, sākot ar 25. septembri, un pats maratons notiek 2012. gada 16. aprīlī.

http://www.noskrien.lv/kalendars/2012/bostonas-maratons/

Ņem vērā, ka pieteikšanās lielākai daļai no šiem maratoniem jau ir sākusies un tavs nākamā gada maratons ir jāplāno jau tūlīt. Maratonu saraksts visā pasaulē.

40 komentāri rakstam 2012. gada maratoni. Pirmā puse

  • Barselonā un Limasolā ir būts, bet tajā laikā nezināju, ka sir skriešana. Esmu pieteicies uz Londonas loteriju otro gadu pēc kārtas, oktobrī būs izloze. Šogad sarakstos nevienu no Baltijas šajā multikulturālās pilsētas pasākumā nesazīmēju.

  • šis raksts ir laba lieta, lai sāktu mani iebarot uz nākamo maratonu :)

  • Kampars

    Tikai neapvelies par daudz! :) nevarēsi paskriet :))

  • Kampar, te “kāds” teica, ka vajagot maratona injekciju veikt :D

  • sm72 sm72

    Arī injekcijām, kas par daudz, tas par skādi:)

    2012.gada pirmā pusē nebūtu skādējams arī Roterdamas maratons, kurš ir diezgan atzīts tā ātruma dēļ.

  • certa certa

    Jā esmu tur skrējis,ātra trase,līdzena.Pats noskrēju pa 3:11:09

  • sm72 sm72

    Vai tas Tev Certa labākais maratona rezultāts?

  • certa certa

    Labākais rezultāts izskriets Jūrmalā,3:09:17

  • certa certa

    Majoros,gar jūras krastu.Bij tāds skrējiens 100km,maratons un pusīte.

  • Ainars Ainars

    Gar jūru šito derētu atjaunot. Enerģētiski ārkārtīgi patīkami skriet, īpaši garos gabalus. Temps gan sanāk drusku lēnāks kā pa asfaltu.

  • vargans

    Tā kā skrējienu Rīga – Valmiera neesot iespējams atjaunot satiksmes intensitātes dēļ, nevarot nodrošināt skrējējiem drošību, tad gar jūru šī problēma atkrīt. Tāds garš skrējiens gar jūru varētu būt interesants daudziem…

  • modris_aa

    Tos skrējienus gar jūru sāka rīkot 80-tajos gados. Pamatsacensības tur bija 100km distancē (kar ieradās arī skrējēji no citām republikām), bet pamazām programmu paplašināja iekļaujot arī maratonu un īsākas distances. Tos toreiz organizēja Jūrmalas skrējēju klubs un orientēšanās klubs. Un finansiāli atbalstija Jūrmalas pilsētas vadība.Pēdējās sacensības notika 90-to gadu sākumā. Arī citur rīko sacensības pa pludmali (tiešām atkrīt transporta slēgšanas problēma). Šogad jau otro gadu Polijā pa Helas strēli notika maratons, bet tur vajag diezgan laicīgi pieteikties- tur ir dalībnieku limits 200 dal. Vēl regulāri tur notiek vien 15km skrējiens pa pludmali. Un vēl es senāk kaut kur lasīju ka arī Dānijā ir viens maratons pa pludmali.

  • Ainars Ainars

    Kurš nāk kompānijā nākamgad noskriet visu Latvijas pludmali no Nidas līdz Ainažiem? Ap Jāņiem, kad gaišs un vēl nav karsts.

  • Pirms pāris gadiem jau kāds džeks (http://www.diena.lv/dzivesstils/desmit-dienas-seko-lidzi-vel-nebijusam-skrejienam-gar-latvijas-juras-piekrasti-684132) tieši to arī mēģināja – aizskriet no Nidas līdz Ainažiem gar krastu. Toreiz bik sekoju līdzi viņa ikvakara ierakstiem, bija interesanti, arī man, dabiski, sagribējās ko līdzīgu kādreiz iespēt (tad vēl tikai savam pirmajam pusmaratonam gatavojos, tā teikt – smēlos motivāciju). Viņam gan nācās izstāties traumas dēļ (ticis bija teju līdz Engurei).

  • Ainars Ainars

    Atceros, bet 10 dienas nav nopietni. Un džeks arī galīgi nebija tam gatavs. Pa to laiku var mierīgi uz Maskavu aizskriet:)

  • Ainars Ainars

    496 km. Interesanti. Praktiski esmu izlēmis, es to vasarā darīšu.

  • Aivars Aivars

    Cik kilometru kopā sanāk, cik daudz vidēji dienā šādā pasākumā vajadzētu noskriet? Jo vairāk noskrien, jo mazāk naktsmāju jāsaorganizē.

  • Aivars Aivars

    Nedēļu vajadzētu, jeb ~ 75km/dienā.

  • Ainars Ainars

    Par to es vēl domāšu, bet patiktu tā – pirmo sutku visu, 2.,3. pa 4 stundām pagulēt. Tad redz, cik vēl paliek. Veselu nedēļu ziedot būtu tā kā par traku.

  • Ivars Ivars

    Kilometri noteikti sanāks vairāk, apskrienot privātīpašumus ar žogiem jūrā…

  • Didzis Didzis

    Nu,nu – tas nebūs tāds vienkārš skrējiens pa jauko pludmali.Cik esmu paskraidījis pa šo galu – no Tūjas uz augšu,tad vietām vispār nav iespējams tā normāli paskriet(akmeņi,brikšņi,smiltiņas ne tās jaukākās,…).Vietām tīri ekstrēmi.

  • Didzis Didzis

    Un vispār šai sadaļā “jāpieturas” pie pavasara maratoniem.Aprīlis ir gana piesātināts ar maratoniem,atliek tik izvēlēties.sm72,kaučkā “velk” uz Roterdamu.Vēl man prātā daži varianti,bet nu tā vien rādās,ka mana sezona varētu sākties ar Berlīnes pusmaratonu VENTIŅU kompānijā.

  • guncha guncha

    Roterdamā noskrēju jau šopavasar, ļoti laba, ātra maratona trase, daudz dalībnieku (tieši maratonā, bet bija maķenīt par karstu…p.s.visi hosteļi pilni ar maratonskrējējiem :)

    Varbūt kāds vēl nav skrējis Barselonas maratonu, labprāt sastādītu kompāniju.( …gribētu noskriet kādu Spānijas maratonu nākamajā pavasarī)

  • Andulis

    Guncha, ja veselība un darbs ļaus, nākamgad gribu aizbraukt uz Madrides maratonu. Būšot 22. aprīlī. Ļoti ceru, ka nemainīs trasi, jo vēlos pieveikt jau šogad daļēji iepazīto (noskrēju tur 10 km). Tas būs jau 35. Madrides maratons, bet 2012. g. pirmo reizi iekļauts Rock’n’Roll Marathon Series – kā laikam vienīgais no Eiropas (pārējie notiek ASV). Interesanti, ko šis jaunums nozīmēs dabā.

    Mājas lapā gandrīz nekā vēl nav, reģistrācija nav sākusies. Tikai reklāmas video un datums. Ja saglabāsies līdzšinējā kārtība, tad labāk reģistrēties jau līdz 31.12.2011. – lai nevajadzētu obligāti(!) izmantot spāņu tūrisma aģentūras piedāvātās viesnīcas ārzemju skrējējiem. Tā notika šogad, piesakoties vēlāk.

    Varētu arī paņemt Barselonu – otrreiz, bet pašlaik esmu vairāk Madridi iekārojis. :)

    Dažas piezīmes + komentāri par Madrides apmeklējumu šogad.

  • Didzis Didzis

    O,jā – BARSELONAS maratons mans jaukākais maratons līdz šim,esmu pievārējis to jau 2-as reizes,arī labākais rezultāts tur iespēts(3:23).Gunčam tai trasē noteikti varētu būt PERSONISKAIS.Kā GUŅČA ceļoja uz Roterdamu? Kautkur esmu dzirdējis vai lasījis,ka citi aizlido līdz Briselei,tad ar vilcienu pāris stundu un esi Roterdamā.Kas padomā ULTRĀM 2012.gadā ? Bet BARSELONA nākamgad šķiet 25.martā(tas tā tīri uz atmiņu).

  • sm72 sm72

    Cik papētīju uz Roterdamu var tikt pa draudzīgo pa diviem ceļiem. Ar Ryanair uz Charleroi vai Weezi. Pēc tam jau ar roku aizsniegt. Vai nu ar vilcienu, vai arī ar nomātu auto.

  • guncha

    Uz Roterdamu ar nokļūšanu problēmām nevajadzētu būt, (kā jau minēju es ar Ryanair lidoju uz Briseli (tālāk ar vilcienu (ap 1.5h un esam galā, pilsēta nav liela, es biju apmeties HOSTEL ROOM ROTTERDAM , Van Vollenhovenstraat 62, kur uz šo laiku, tāpat kā lielākajā daļā viesnīcu bija apmetušies tikai maratonskrējēji (tīras, kārtīgas istabiņas, ir tā saucamā guest kichen, nav tālu no starta vietas). Tiešām labs maratons.
    P.S. No ULTRĀM 2012.gadā laikam izmēģināšu spēkus 24h skrējienā septembrī Polijā.

  • Didzis Didzis

    Paldies Guncha par info.Šī ultra mani arī kaučkā vairāk uzrunā,TU šķiet domā par Katovici.Bija gan piedāvājums pavasarī Itālijā 100 km ,bet nu ,tad visu sezonu varu atkal norakstīt.Laiks sakārtos ,kas un kā.

  • Didzis Didzis

    Tā vien rādās ,ka 2012.gada pavasara maratons varētu būt tieši Roterdamā.

  • sm72 sm72

    Protams Didzi. Varēsi sapirkties Roterdamas keksiņus un iecept Stoka picā. Vai kā Valmiera svinēs Tavu atgrišanos:D

  • sm72 sm72

    Starp citu niļetes jau pa lēto uz Roterdamu Ryanair jau tirgo! Es paņēmu 13.04. uz turieni un 17.04. atpakaļ.

  • Aivars703 Aivars703

    Sm72, var precīzāk. caur kurieni, pa cik?

  • sm72 sm72

    Rīga- Brisele- Rīga pa 60 LVL

  • sm72 sm72

    “Aan de Kwakel”, Kwakelweg 19, 3155 CB Maasland
    Divstāvīgs apartaments ģimenei pa 3 dienām 150 eirīši.

  • Aivars Aivars

    Roterdama caur Briseli būtu ļoti jauki, tas man ļautu “nošaut” divus zaķus uzreiz – es varētu gan paciemoties, gan pasportot! Tik viena problēma – šobrīd nezinu vai būšu paspējis rehabilitēties pēc starpsezonā ieplānotajām ķirurģiskajām manipulācijām.

  • Didzis Didzis

    Noskriešu Frankfurti ,tad domāšu konkrētāk.

  • sm72 sm72

    Vienīgi neatradu informāciju, kad sāksies reģistrācija uz Roterdamas maratonu 2012.

  • sm72,
    A little patience
    30 August 2011
    Registration of the 32nd edition of the ABN AMRO Marathon Rotterdam opens in early October. Keep it tuned for all the latest news. Follow us on Facebook.

  • Andulis

    Vairums biedru droši vien pamanījuši airBaltic akciju – kuponus, kas pērkami RIMI veikalos par 29, 37 vai 44 Ls. Rīt pēdējā diena! Mēģināju atlasīt maratonus, uz kuriem akcija varētu attiekties, kaut teorētiski. Sanāca daudz. SKATIETIES ŠEIT (MS Word formāts). Varbūt kādam pēdējā brīdī rodas ideja… it sevišķi, Ryanair nīdējiem… :)
    Protams, tas viss ar nosacījumu, ka ir vēl pieejami reisi vēlamajās dienās. Vajadzēja šo izdarīt krietni ātrāk…
    Paldies Aivaram703 un Didzim par stimulu papētīt! :)
    P.S. Atradās kuponu fani, kas uztaisīja pārskatāmāk un ielika kā rakstu.

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.